Whatsapp & Phone Number

+33604176083

Email

info@mostarlic.com

Open

Year round

Meer over ons
Wij zijn een internationaal stel met stevige Nederlandse wortels dat momenteel in een van de mooiste en meest authentieke regio’s van Frankrijk woont. Zoran is geboren in Dordrecht, maar van Joegoslavische afkomst en Samantha is Brits, maar heeft meer dan 30 jaar in Nederland gewoond. Daar hebben we elkaar ontmoet.
Vegan-b-and-b-in-Bouconville-Argonne
Verhuizen naar Frankrijk
Na een gevarieerde carrière heeft Samantha een van haar hobby’s omgezet in een winstgevend bedrijf, waarbij ze in 2005 een succesvolle vegetarische bakkerij is gestart. Het bedrijf is een jaar later echt van start gegaan en al snel had Samantha letterlijk meer ruimte nodig om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. We besloten ons huis in Dordrecht te verkopen en te verhuizen naar Frankrijk, waar we in 2007 een stuk grond kochten. Zoran gaf zijn baan als IT-ingenieur op en Samantha bleef steeds grotere opdrachten uitvoeren. In september 2009 werden we officieel inwoner van Frankrijk.
on-the-way-to-vegan-b-and-b-near-autry
We hadden een beter moment kunnen kiezen om te beginnen met de bouw van hun nieuwe huis, want de winter van 2009-2010 was de slechtste in tijden. Met temperaturen die dalen tot min 20 graden Celsius, werd Zoran op een ochtend wakker met een ijspegel op het puntje van zijn neus. Het leven in een caravan met twee honden en drie katten was natuurlijk niet altijd gemakkelijk, maar het hele proces van het ontwerpen en bouwen van ons eigen huis is een ervaring die we nooit zullen vergeten..
vegan-glutenfree-b-and-b-creation
Een nieuw dieet, een nieuwe levensstijl
Toen de bakkerij en het hoofdhuis vorm kregen, ontdekte Samantha dat ze gluten intolerant was. De ontdekking bracht ons ertoe ons dieet te veranderen en over te schakelen op een glutenvrije levensstijl. Met de hulp van Zoran was de bakkerijsector professioneel geworden en breidde zich snel uit met grote klanten als Hilton Hotels, Marriott Hotels en Brussels Airways.
Vegan-b-and-b-builder

Om het leven gemakkelijker te maken heeft Sam ondertussen al haar recepten aangepast in glutenvrije recepten, waardoor haar bedrijf een van de eerste gespecialiseerde bakkerijen in Europa is geworden. Met het oog op de groeiende biologische markt in Reims, waar Zoran onze producten veel verkocht aan lokale Vegan klanten, werden we uiteindelijk niet alleen een glutenvrije maar ook vegan bakkerij. We hebben al snel een vegan levenswijze aangenomen zonder dat we dat volledig beseften – een natuurlijke beslissing die we volledig ondersteunen.

building-a-vegan-b-and-b
Onze draai vinden
Samantha begon glutenvrije en vegan kooklessen te geven, waar ze erg van genoot. Deze nieuwe activiteiten waren niet verenigbaar met de druk van een professionele bakkerij en het afwerken van het huis, dus hebben we het bedrijf eind 2015 stopgezet. Deze verhuizing stelde ons in staat om meer tijd te besteden aan het huis en ons te concentreren op de levensstijl die we voor ogen hadden.
gluten-free-food
Eind juli 2018 hebben we ons huis voor het eerst opengesteld voor betalende gasten. Tijdens het schrijven van deze memoires, een jaar later, wordt de laatste hand gelegd aan zowel de privévertrekken als aan de gastenkamers en tuin.
The Leaf room
De Bed and Breakfast heeft vier ruime kamers met elk een eigen badkamer ensuite, een zithoek en een 500 m2 voortuin met voldoende parkeerplaatsen en diverse gezellige zitjes. Natuurlijk is er nog werk te doen in de achtertuin, zoals het bouwen van een pergola om onder te dineren, maar net als in Rome…. het kost tijd.
gluten-free-vegan-food-at-vegan-b-and-b
Samantha en Zoran genieten nu van het hebben van gasten en laten zien dat een glutenvrij en vegan leven allesbehalve saai of moeilijk is. Samantha geeft graag kooklessen aan iedereen die geïnteresseerd is in het leren maken van eenvoudige, heerlijke vegan en glutenvrije diners en gebak zonder al te veel gedoe, terwijl Zoran een helpende hand blijft bieden door deze website op te zetten en bezoekers de verborgen schatten van deze prachtige regio te laten zien. Samen zorgen we er graag voor dat onze gasten zich welkom en verzorgd voelen.
House for sale in Champagne Ardennes
Welkom bij Mostarlić Vegan and Gluten free B&B